fredag 23 augusti 2013

Jennifer Aniston

Artikel från Aftonbladet:

Jennifer Aniston har flera gånger berättat om sin längtan efter barn.
Nu ryktas det att stjärnan försöker bli gravid med hjälp av provrörsbefruktning.
– Jen har börjat med IVF-behandlingar, säger en källa till In Touch magazine.
Väskan var designad åt Oprahs kompis Jennifer Aniston.
Den 44-åriga skådespelerskan Jennifer Aniston har inte direkt tiden på sin sida, men enligt en källa till In Touch magazine har hon inte gett upp drömmen om en familj för henne och fästmannen Justin Theroux, 42.
– Jen har börjat med IVF-behandlingar och om allt går som planerat är hon gravid till sin 45-års dag i februari, säger en källa till tidningen.
Enligt källan hanterar stjärnan stressen att bli gravid på ett bra sätt.
– Hon vet att klockan tickar och har läst på allt om alla metoder för att få en baby så hon vet vilka alternativ som finns. Hon är inte desperat. Blir det något så blir det något, säger källan.

En av fyra som genomgår IVF föder ett barn

  Barnlöshet är numera klassat som sjukdom och IVF (in-vitro fertilisering) eller såkallad provrörs­befruktning är en allt mer framgångsrik metod.
  IVF innebär att ägg plockas ut från kvinnan, befruktas utanför kroppen och återförs. En av fyra kvinnor som genomgår IVF blir gravid och föder ett barn.
  Vanligen återförs ett, ibland två ägg. Ägg som ”blir över” kan frysas ned. De förvaras i flytande kväve. Lagen säger att äggen kan sparas upp till fem år. Därefter krävs dispens från Socialstyrelsen.
Vissa anser att frystiden bör förlängas till tio år eftersom frystiden inte påverkar embryon, tvärtom har frysta bättre kvalitet än färska embryon.
  Landstingen har åldersgränser för hur länge de bekostar barnlöshetsbehandlingar, som varierar mellan 37 och 40 år. Ingen lag reglerar åldersgränser.
En rekommendation från ­Socialstyrelsen är 46 år.Som vanligt så fylls artikeln på med kommentarer från många människor som är väldigt okunniga inom ämnet vilket självklart är väldigt tråkigt men det ger många en chans att få diskutera ofrivillig barnlöshet och det kan vara viktigt att göra sin röst hörd.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.