söndag 25 augusti 2013

Glow

Har ni sett att det kommit ut en ny applikation till smartphones som heter Glow?
Jag vet inte om den finns tillgänglig till android men den finns i appstore och jag tog själv hem den för att kolla hur den kändes och hur användarvänlig den är.
Info om Glow finns HÄR.
Den börjar med att du får fylla i lite fakta om dig själv och sedan fakta om din menscykel. Därefter får du en personlig kalender där fertiliteten står med.Det är även en daglig uträkning av chansen att bli gravid och några uppdrag man kan uyföra för att fördriva tiden.

Det som får mig att gilla den här appen är väl egentligen inte detta för det har vi sett förut men det finns en idé med som är väldigt fin och som just nu är aktuell i USA men förhoppningen är väl att någon tar efter och att en liknande idé kan tas i bruk i Sverige.
Appen erbjuder sina medlemmar att koppa upp sig mot Glow First.
Detta är en tjänst där alla par som är med ska betala en summa varje månad som de inte lyckas bli gravida. Passerar 10 månader och ingen graviditet har uppstått så får man ta del av den potten som är samlad för fertilitetsbehandlingar. Det är en applikation som är lätt att använda och man kan koppla den till sin partner som då får uppdateringar om när ägglossning infaller osv.
Jag hoppas att detta är något som kommer hjälpa många ofrivilligt barnlösa i USA att klara av dyra behandlingar.

//Camilla

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.