lördag 31 maj 2014

IVF-podden

Avsnitt 11 Intervju Karin

Att få ta del av någons liv ger många gånger en känsla och visshet att man inte är ensam. Ofta skapar andras berättelser hopp och lugn. Att höra att det finns ett liv även efter nuet.

Lever man som ofrivilligt barnlös känns många gånger både nuet och framtiden hopplös odefinierad. Som att nuet ska pågå för alltid. Trots att man gör allt, känner man sig maktlös. Karin pratar om en grå filt eller ett filter som under en tid av hennes liv färgade allt. I det här avsnittet delar Karin med sig av hennes långa krokiga kamp att försöka få barn. Att dela med sig av sina livsberättelser kräver mycket. Ett stort tack till dig, Karin, som kommit till ivfpodden och delat med dig av ditt liv!

Avsnitt 12 Intervju Adoptionscentrum

Adoption förenar många familjer varje år.
I det här avsnittet är Heléne Mohlin från Adoptionscentrum vår gäst i ivfpodden för att berätta om adoptionsprocessen och få rätsida på frågor och funderingar.

Avsnitt 13 Missfall

En graviditet välkomnas av de allra flesta med glädje. Ofta så börjar man ofta att planera och se framåt. De flesta graviditetet löper fint framåt, men många drabbas någon gång i livet av missfall. Många kvinnor rannsakar sig själva efter ett missfall. Vad kan de ha gjort fel och varför blev det så här? Vad kan man göra för att minska risken för missfall?

I det här avsnittet möter vi Dr Lena George som disputerat på frågor kring tidiga missfall. Lena är Carolinas kollega och tillsammans benar vi ut vanligt förekommande tankar och frågor kring graviditet och missfall.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.