onsdag 19 juni 2013

Läkarpraktiken Härnösand

Jag tycker att det är dags för oss att hylla den sjukvård som vi tycker är bra. Jag vet att många av oss blivit dåligt bemötta men ibland så finner man guldkornen och jag tycker det är viktigt att vi delar med oss till andra som kanske sitter fast på ett ställe där man inte får känna trygghet.
Vår kvinnoklinik vände mig ryggen då jag ville ha en utredning. Vi hade försökt i 1 års tid men fått missfall. De tyckte att vi skulle räkna 1 år från missfallet innan vi skulle ha rätt till hjälp. Vi hade äntligen vågat ta klivet att söka hjälp, ett stort kliv. Det krävs ganska mycket innan man vågar inse att det kanske inte kommer att lyckas utan vård. Vi kände oss tomma och rädda, vad skulle hända om vi fick ytterligare ett missfall? Skulle vi behöva börja om med vår väntan på en utredning?
En vän till mig berättade om ett ställe som ligger i Härnösand som heter Läkarpraktiken. 5 mils resa, 10 mil tur och retur men hon talade så gott om det stället så vi bestämde oss för att ge det ett försök. Jag mailade om våran oro och fick inom något dygn ett telefonsamtal från en kvinna som bemötte min oro, hon tog den på allvar och tyckte absolut att vi skulle få påbörja utredning. Efter det startade vår kontakt med denna klinik.
Det är ett litet men väldigt personligt ställe med tre stycken som arbetar där.

Torbjörn, som är läkare, är en väldigt allvarlig man som får en att känna tillit. Han förklarar allting på ett sätt som gör att man förstår och han såg alltid till att min sambo inte behövde känna sig utanför. Något av det viktigaste är att han utför gynekologiska undersökningar på ett sätt som får en att känna sig trygg. Han berättar alltid om vad han ser och känner vilket gör att man slipper ligga och oroa sig i onödan samt att han är väldigt försiktig. Ni som gjort undersökningar hos många olika läkare vet att alla inte direkt är varsamma med våra snippor.
Titti och Ellen är de två underbara kvinnorna som arbetar där. Det är dessa människor som ser till att peppa och stötta genom med och motgångar. Många gånger har jag skickat alldeles för många oroliga frågor via mail och det har aldrig varit så att jag fått ett bittert samtal utan det är sån förståelse så jag blir alldeles rörd. Det är kunniga svar och äkta omtanke som får mig att vilja hylla dessa tre.
Jag är så otroligt glad att vi hittade detta guldkorn och att de har hjälpt, stöttat och funnits där under hela vår resa. Jag ångrar aldrig att vi valde denna klinik och därför vill jag dela med mig av min erfarenhet till er andra som kanske inte vet vart ni ska vända er. Hade vi väntat på hjälp från vår kvinnoklinik hade vi säkerligen inte kommit i mål ännu.
Som jag skrev så är det viktigt att vi hyllar den vård som fått oss att känna oss omhändertagna och trygga. Har ni kanske en klinik eller ett sjukhus som fått er att känna på detta sättet och som ni vill hylla så får ni jättegärna maila er histora till camilla.garefelt@barnlangtan.com så publicerar jag er text här på bloggen.
Ta hand om varandra!

1 kommentar:

  1. Fint skrivet Camilla! Vi kände också att vi för första gången blev tagen på allvar och fick den hjälp och omtanke vi behövde när vi bytte till Läkarpraktiken. De är helt fantastiska!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.