måndag 25 juni 2012

Vinnaren i fototävlingen är utsedd!

Ibland tar saker och ting lite längre tid än man har tänkt sig när man jobbar i en ideell förening. Det är mycket som ska hinnas med och ont om tid. Därför har det tyvärr dragit ut lite längre än utlovat när det gäller fototävlingen som vi utlyste för några månader sedan. Men den som väntar på något gott... ;)

Trumvirvel... Och vinnaren är... Jenny Bergenudd!!!
Ett stort grattis till dig och ett stort tack från oss för den fina tolkningen, den vackra bilden och ett litet extra plus för motiveringen till motivet som löd:
Eftersom att jag har befunnit mig i samma situation som de personer som så intensivt försöker att få barn och har en sån enorm längtan, känns det speciellt att fotografera för denna tävling.
Jag har idag tre fantastiska barn på 10, 9 och 7 år. Detta trodde jag aldrig för 11 år sedan.

Jag har fotograferat min dotters händer när hon håller i två olika stenar.

Det ena motivet har en äggformad sten. Den formen, av ett ägg, har alltid tilltalat mig.
Min tanke med fotot var att det mjuka möter det hårda, de mjuka händerna (hjärtformade) värnar om stenen som kan symbolisera ägget, längtan, men även det tuffa, råa, hårda som man faktiskt genomgår när man försöker får barn, alla behandlingar, alla undringar, allas frågor.
Ja, trots att man är skör och väldigt sårbar, tvingas man bli tuff och hård. Och den hårdheten behöver kärlek och omvårdnad.


Jag har snarlika tankar med det andra motivet med stenen som saknar en bit.
Här kan man se den biten som saknas av stenen som just den biten man känner att man saknar när man är ofrivilligt barnlös.
Här tänker jag också att händerna, det mjuka, värnar om den känslan man har, längtan man har, saknaden man känner.
Vi valde det första motivet med den äggliknande stenen. Och det är precis så vi tänker och känner som Jenny beskriver och den passar jättefint in på hemsidan.

Den fina bilden ligger nu ute på vår hemsida och ett presentkort på bio är på väg hem till Jenny.

/Styrelsen i Barnlängtan

1 kommentar:

  1. Åh, vad roligt att ni valde min bild! Så glad jag blir! Stort, stort tack!
    Kram Jenny

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.