torsdag 21 juni 2012

Skåne planerar att erbjuda fertilitetstest

I höstas öppnade för första gången en fertilitetsrådgivning på Rigshospitalet i Köpenhamn. Där kan besökare få hjälp med att bedöma sina graviditetschanser så att de kan undvika ofrivillig barnlöshet senare i livet. Efter sommaren planerar också Skånes universitetssjukhus att öppna en motsvarande mottagning i Malmö. Det enda som återstår är ett godkännande från den regionala etikprövningsnämnden. Om det godkänns av nämnden kommer brev att skickas till kvinnor mellan 25 och 35 år i Malmö. De som inte har barn eller kända fertilitetsproblem kan, om de är intresserade, få en rimlig uppfattning om sina möjligheter att få barn. Här kan du läsa mer om detta.


Med anledning av detta projekt i Skåne fick Barnlängtans ordförande Cornelia Armano medverkade i både TV och radio för att ge sin syn på saken.

Ett kortare inslag med Cornelia och en intervju med Aleksander Giwercman från RMC Skånes universitetssjukhus visades på Sydnytt den 3 juni, det klippet kan ni se här.

Här kan ni se intervjun i sin helhet med endast vår ordförande.

Nyheten resulterade också i ett inslag och en intervju i P4 Extra samma dag. Klippet inleds med en intervju med Skånepolitikern Gilbert Tribo (FP) och sen kommer vår ordförande in med sina kommentarer ungefär 8 min och 30 sek in i sändningen. Radioklippet kan ni lyssna på här.

Publicerat av Webmaster

.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.