torsdag 11 juli 2013

Vår nya styrelsemedlem?

Barnlängtan söker styrelsemedlemmar

Beskrivning av uppdraget:
Barnlängtan söker engagerade, drivna och glada människor som vill vara med i vår styrelse och driva arbetet med frågor kring ofrivillig barnlöshet. Vi behöver folk som har tid och engagemang att arbeta för föreningen.
Vi efterlyser personer med intresse för påverkansarbete samt lobbyarbete. Att kunna formulera sig på ett bra sätt, både skriftligt och muntligt samt att ha socialkompetens är självklart betydelsefullt.
Vill du träffa trevliga människor, göra något meningsfullt och en god merit i ditt CV så är det här perfekt för dig. Ta din chans att arbeta för alla ofrivilligt barnlösa!

Kvalifikationer:

Vi tror att du som söker

- har ett intresse och engagemang av påverkans- och lobbyarbete

- är en strukturerad person som kan jobba självständigt och ta egna initiativ

- är kommunikativ och driftig och framför allt, vill jobba för att förändra villkoren för ofrivilligt barnlösa

- har goda datorkunskaper och praktisk erfarenhet av Office-paketet samt Internet

Det är såklart bra om du på något sätt har erfarenhet av ofrivillig barnlöshet, antingen personligen eller någon nära vän eller anhörig, men det är absolut inte ett krav. Ett intresse för frågorna räcker!
Det är ett plus, men inte ett måste, om du bor i Stockholm eller i Norrland. I Stockholm har du nära till möten med politiker, Socialstyrelsen m.fl. och i Norrland är det störst behov av att kunna påverka beslutsfattarna.
Vi ser gärna att du som söker är man då dessa är underrepresenterade i vår verksamhet. Kvinnor är självklart välkomna att ansöka.

Meriterande:
Tidigare erfarenheter inom påverkansarbete, styrelsearbete eller annat liknande arbete. 

Ca 2 ggr/termin träffas vi för fysiskt styrelsemöte i Stockholm (föreningen står för resekostnaderna). Ca 4 ggr/termin har vi möte via Skype eller telefon. Övrig tid arbetar man självständigt på distans och kontakt med övriga personer i föreningen sker via mail.
Resor till föreläsningar, möten eller liknande kan förekomma, dessa bekostas då av föreningen. 

Intresserad? Frågor gällande uppdraget? Kontakta valberedningen:
valberedningen@barnlangtan.com

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.