lördag 10 november 2012

Ny forskning!

Ibland känns det som att det inte händer något nytt eller att det föregår någon forskning alls om infertilitet och ofrivillig barnlöshet i Sverige. Men det gör det även om man inte kan tro det, det är nog bara våra forskare som är lite för dåliga på att visa det. Fast såklart önskar man att det fanns ännu mer medel till forskning inom det här området, annars kommer Sverige att hamna på efterkälke, om vi inte redan har gjort det inom vissa områden.

Forskningens dag med temat Frisk som foster – frisk som vuxen föreläste flera forskare och proffessorer om olika forskningsprojekt och i pausen fanns unga forskare som man kunde ställa frågor till och diskutera med. En av dem var biomedicinaren Ida Lindgren som just nu granskar om hormonet FSH både kan hjälpa både honom och henne i sin doktorsavhandling. Läs mer om projektet på Foskning & Hälsas hemsida.

En annan forskare som var där var Margareta Kitlinski som är överläkare på Reproduktionsmedicinskt Centrum i Malmö. Hon tror att en lagom irriterad livmoder kan hjälpa ovilliga embryon att fästa. Mer om hennes mycket intressanta och spännande forskningsprojekt kan du läsa här.

www.vetenskaphalsa.se har du möjlighet att regelbundet ta del av de senaste forskningsnyheterna från Lunds universitet och Region Skåne inom det medicinska området.

Cornelia - ordförande


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.