fredag 14 mars 2014

Ivf-podden

Nya avsnitt av IVF-podden finns ute nu!Avsnitt 3
FERTILITETSUTREDNING
Att försöka bli gravid, men inte lyckas betyder för många både chock och kris. Orättvisan känns påtaglig när alla andra lyckas, men inte man själv. Det blir svårt att glädjas åt vännernas positiva graviditetsbesked. Efter en tids försök vill de flesta veta varför de inte lyckas, tid att göra en barnlöshetsutredning eller sk. fertiltetsutredning.

Hur gör man en utredning? och var? och när? Frågorna är många. Vi tar upp svaren på de vanligaste frågorna kring fertiltietsutredning. Vissa svar är mer givna än andra. Som att en utredning ofta behövs även om paret vet varför de inte lyckas bli gravida. Eller att försöka på egen hand ett år innan man söker sig vidare kanske inte alls är lösningen för alla.

Lyssna och håll tummarna att vi svarar på just dina frågor. Om inte, hör av dig till oss!

Avsnitt 4
ÄGGLOSSNINGSRUBBNING OCH PCOS
För att bli gravid behövs ägglossning och mens. En orsak till ofrivillig barnlöshet kan vara att kvinnan har någon form av ägglossningsrubbning. Den vanligaste orsaken till just ägglossningsrubbningar är PCOS.

I detta avsnitt går vi igenom menscykeln, ägglossningstest, orsaker till ägglossningsrubbningar samt behandlingar och åtgärder för att öka chanserna att bi gravid för par med en ägglossningsproblematik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.